środa, 9 marca 2016

Kanapki z pstrągiem

Cześć!
 Jedną z przystawek na urodzinach były kanapki z pstrągiem. Zapraszam do czytania :).


Składniki na około 30 kanapek:
  • 2 duże wędzone pstrągi (każdy po ok. 40 dag)
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • kawior z łososia
  • kawior czarny
  • 3 rodzaje chleba - zwykły, z pestkami dyni, żytni
  • chrzan i krem chrzanowy
  • masło
  • koperek 
Przygotowanie:
Chleb z pestkami dyni i żytni można przekroić na pół, tak, aby uzyskać trójkąty, a zwykły chleb na pół. Każdą połówkę posmarować cienką warstwą masła, a następnie także cienką warstwę chrzanu lub kremu chrzanowego. Na kanapkach układamy pozostałe składniki według uznania (na jednej kanapce nie muszą być umieszczone wszystkie składniki).


Smacznego! :)
~Natalia

Zapraszam na moją stronę na Facebooku : Nasze Kulinarne Życie 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz