Cześć!
Jedną z przystawek na urodzinach były kanapki z pstrągiem. Zapraszam do czytania :).
Składniki na około 30 kanapek:
- 2 duże wędzone pstrągi (każdy po ok. 40 dag)
- 4 jajka ugotowane na twardo
- kawior z łososia
- kawior czarny
- 3 rodzaje chleba - zwykły, z pestkami dyni, żytni
- chrzan i krem chrzanowy
- masło
- koperek
Chleb z pestkami dyni i żytni można przekroić na pół, tak, aby uzyskać trójkąty, a zwykły chleb na pół. Każdą połówkę posmarować cienką warstwą masła, a następnie także cienką warstwę chrzanu lub kremu chrzanowego. Na kanapkach układamy pozostałe składniki według uznania (na jednej kanapce nie muszą być umieszczone wszystkie składniki).
Smacznego! :)
~Natalia
Zapraszam na moją stronę na Facebooku : Nasze Kulinarne Życie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz